Välkommen till Sveriges största rostskyddsentreprenör

Alucrom AB (etablerat 1953) är idag Sveriges klart största entreprenör inom korrosionsskydd, blästring, rostskyddsmålning samt industrimålning!

Mer än 60-års erfarenhet inom Blästring - Rostskyddsmåning - Industrilackering!

Vi har mycket lång erfarenhet av blästring- och målningsarbeten och vi utför all slags rostskyddsmålning och industrilackering på stål både i våra målningsstationer i Sverige, Finland och Polen samt som entreprenader i fält på våra kunders anläggningar & objekt över hela Sverige och utomlands.

 

Vad gör oss unika?

Tillsammans med våra dotterbolag omsatte vi ca 304 miljoner SEK under 2015.

Vår solida ekonomi i kombination med en stark ägarstruktur (Midroc), gör att vi inte bara kan driva och finansiera vår dagliga verksamhet, utan också utveckla den med ny produktionsutrustning & innoativa produktionslösningar. Allt för att uppnå bästa produktivitet och därmed sänkta kostnader för dig som kund.

Tack vare vår storlek kan vi genomföra rationella inköp av material & utrustning direkt från tillverkarna både i Sverige & utomlands utan fördyrande mellanhänder. Detta tillsammans med vår erfarenhet, kompetens och i många fall unika produktionsmetoder, leder till att vi kan erbjuda våra kunder kostnadseffektiva ytbehandlingslösningar.

För oss är konsten att ytbehandla både ett gammalt hantverk och en modern vetenskap som ständigt utvecklas. Alucrom har därför gjort stora investeringar i teknik och utveckling under de senaste åren, bland annat i utrustning, nya anläggningar och inom IT. Vårt mål är att vara ledande i vår bransch även i framtiden.

Alucrom AB (etablerat 1953) är en seriös och långsiktig partner med stort tekniskt kunnande samt med en enorm kapacitet på 19 orter i Sverige, Finland & Polen.

Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, miljöcertifierad enligt ISO 14001 samt arbetsmiljöcertifierad enligt OHSAS 18001. Vi är även certifierade enligt EN 1090-1.

"Alucrom följer inte utvecklingen - Vi leder den!"

Nöjda Kunder!

Vi utför kontinuerligt kundundersökningar, för att säkerställa att vi lever upp till våra kunders högt ställda förväntninga & krav. Bland annat mäter vi NKI (Nöjd Kund Index) som visar hur våra kunder upplever oss och den service som vi levererar. Nedan visas några omdömmen från våra kunder och vad man anser är Alucroms främsta styrkor:

"Pålitliga - Försöker lösa uppgiften, även om det innebär helgarbete eller övertid"

"Snabba leveranstider och konkurrenskraftiga priser med rätt kvalitet på utfört arbete!"

"Storleken och bredden på företaget. Framåtandan och de investeringar man gör varje år"

"Tekniskt kunniga, trevligt bemötande och kompetent rådgivning i kombination med sin yrkesskicklighet"

"Seriösa - Följer arbetsmiljölagar och levererar en bra produkt enligt våra tekniska krav och enligt tidplan!"

"Rikstäckande ytbehandlingslösning med snabba leveranser och bra kvalitet"

Givetvis har vi som alla andra företag en förbättringspotential inom vissa områden och det är ju också därför som vi kontinuerligt frågar våra kunder.

Syftet och målet är att vi skall fortsätta att vara våra kunders förstahandsval!

Välkommen att kontakta Sveriges "bästa" rostskyddsentreprenör!

Certifikat & Auktorisation

Vi är auktoriserade av Auktorisationsnämnden för Rostskyddsmålning inom samtliga grenar.

Verksamheten är:

Dessutom är vi prekvalificerade av Sellihca och TransQ för blästring & rostskyddsmålning inom energisektorn och transportsektorn.

Flera av våra anställda är också certifierade inspektörer enligt NACE & FROSIO.

Volvo & Siemens är bara 2 av våra stora kunder som har godkänt & certifierat vår verksamhet. Alucrom är också ett av få företag som är certifierade och godkända av kärnkraftsindustrin för ytbehandling.

Midroc Europe

Midroc Alucrom är en del av Midroc Europe, som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. 

Läs mer om Midroc Europes verksamhet här

 

Alucrom arbetar som totalentreprenör åt Österåkers kommun med renovering av en GC-bro september 2017. Projektet består av 6 brosektioner, totalt ca 1600 m². Istället för att ytbehandla bron på plats med byggställning, valde vi i samråd med beställaren att montera ned brosektionerna och köra dessa till vår anläggning i Jordbro och där utföra arbetet under kontrollerade förhållanden. Detta ger beställaren både miljömässiga som ekonomiska fördelar. Filmen visar återmontaget av brossektionen över Åkers kanal.